Μέσα στο πλαίσιο των δράσεων για την δέκατη (10η ) επέτειο του Προγράμματος «Διευκόλυνση Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), η CINEA κυκλοφόρησε μια νέα διαδραστική ιστοσελίδα για να παρουσιάσει τη συμβολή του Προγράμματος CEF Transport εστιάζοντας στην οικολογική διάσταση και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα των μεταφορών .

Ο Μηχανισμός «Διευκόλυνση Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) αποτελεί ένα βασικό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της Ένωσης για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για το 2030 και το 2050.

Η νέα αυτή διαδραστική ιστοσελίδα «Greener Transport Infrastructure for Europe», όπου ανακοινώθηκε επίσημα στις Ημέρες Connecting Europe 2024, καταφέρνει να συνδυάσει κείμενο και εικόνες, δεδομένα και κυρίως διαδραστικούς χάρτες, όπου οι χρήστες δύναται να περιηγηθούν και να αναγνωρίσουν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του CEF σ΄ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα πεδία που παρουσιάζονται εστιάζουν σε υποδομές σιδηροδρομικών μεταφορών και το ERTMS, σε εσωτερικές πλωτές οδούς, σε λιμάνια και σε υποδομές εναλλακτικών καυσίμων μεταφορών με γενικό στόχο να δείξουν πώς οι επενδύσεις της ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έχουν θετικό αντίκτυπο στα δίκτυα μεταφορών της ηπείρου, αποφέροντας συγκεκριμένα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες.

 

Πηγή : Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

 

Αποδοχή Cookies

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει τη βέλτιση εμπειρία χρήστη. Με την χρήση του ιστότοπου, συναινείτε στην χρήση τους.