Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί διαδικτυακά την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 ενημερωτική ημερίδα (CEF Digital Info Day on the 3rd Call for proposals). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την ημερίδα, στον ακόλουθο σύνδεσμο:         

https://hadea.ec.europa.eu/events/cef-digital-info-day-call-proposals-3-2023-10-26_en

    Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς οι θεματικές κατηγορίες της πρόσκλησης, τα στάδια αξιολόγησης των προτάσεων και η διαδικασία της χορήγησης επιχορήγησης. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής επιτυχημένων προτάσεων και δύνανται να υποβάλλουν ερωτήματα  για διευκρινήσεις μέσω  Info Day - CEF Digital (sli.do).

    Οι θεματικές κατηγορίες της Πρόσκλησης αναπτύσσονται στο πεδίο της ανάπτυξης ψηφιακών δικτύων σε τρία (3) ξεχωριστά τεύχη και μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος από 51 εκ.€ έως 100 εκ.€, όπως περιγράφονται στο ανάλογο τεύχος της πρόσκλησης.

    Οι επιλέξιμες δράσεις καλύπτουν τους τομείς:

  • Κάλυψη 5G κατά μήκος των διαδρόμων Μεταφορών με 100 εκ.€ για μελέτες και έργα (οδικές, σιδηροδρομικές, πλωτούς οδούς).
  • 5G και Edge Cloud για Έξυπνες Κοινότητες με 51 εκ.€ για έργα.
  • Συνδεσιμότητα κορμού για Digital Global Gateways (υποθαλάσσια καλώδια, δορυφορική επίγεια υποδομή) με 90 εκ.€ για μελέτες και έργα.

 

    Ως καταληκτική ημερομηνία για υποβολή των προτάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζεται η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 (17μ.μ. ώρα Βρυξελλών).

 

Αποδοχή Cookies

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει τη βέλτιση εμπειρία χρήστη. Με την χρήση του ιστότοπου, συναινείτε στην χρήση τους.